Alle mennesker er like mye verdt. For oss er respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester en selvfølge. I Sandås forretningsetiske retningslinjer er våre krav, ansvarlighet og forventninger nedfelt som vi stiller til oss selv, våre leverandører og forretningspartnere. I tilfeller hvor det foreligger sentrale leverandøravtaler forbeholder vi oss retten til å kreve dokumentasjon, revisjoner og oppfølginger vedrørende etterlevelse av forretningsetiske retningslinjer.
Vi utføre aktsomhetsvurderinger basert på OECDs (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) retningslinjer for flernasjonale selskaper. Dette innebærer at vi har etablert prosess for kartlegging, vurdering, håndtering og rapportering av risiko knyttet til menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Prosessen har som mål å forhindre og redusere potensiell og faktisk negativ påvirkning som virksomheten møter hos seg selv, i leverandørkjeden, elles hos forretningspartnere. Identifiserte risikoer vurderes og prioriteres ut fra sannsynlighet og konsekvens minst en gang i året og etter behov.
Sandå offentliggjør en redegjørelse for våre aktsomhetsvurderinger hvert år i tråd med kravene i åpenhetsloven.
Les mer: Sandås redegjørelse for aktsomhetsvurderinger
Åpenhetsloven gir allmenheten rett til å be om informasjon om hvordan Sandå håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Ved ønske om slik informasjon kan det rettes en skriftlig forespørsel til vu@sanda.se
Vi vil som hovedregel besvare en skriftlig forespørsel innen tre uker fra mottak.